Certificeringen

Wij vinden het belangrijk om kwaliteit te leveren. Onze kern zijn onze gecertificeerde deskundigen en BIG-geregistreerde bedrijfsverpleegkundigen.

Successen

Wij werken graag net iets anders dan andere arbodiensten. We zetten graag die paar extra stappen om onze opdrachtgever verder te helpen. Met zicht op de belangen van het bedrijf, het team en de individuele werknemers werken we aan een gezonde en veilige werkomgeving. Onze klanten zijn erg te spreken over onze werkwijze en delen hun ervaring.

Nienke Loeffen

Case Manager (P2)

“Werken met Absent Arbo is anders werken dan dat ik gewend ben met andere arbodiensten. De persoonlijke aandacht, het meedenken en het begrip over de risico’s die we lopen ingeval van verzuim zijn een verademing.”

Jack van Oosterhout

Accountant/Partner (Philipsen Accountacts | Adviseurs)

“Wij ervaren sinds enkele jaren de kracht van Absent Arbo. […] Absent Arbo werkt conform de wettelijke regels maar denkt mee en doet voorstellen om tot een praktische oplossing te komen.”

Corien Bos

P&O Medewerker (Emerson Process Management)

“Onze organisatie werkt meer dan 12 jaar samen met Absent Arbo. […] Door samen preventief aan het ziekteverzuim te werken, is een gezonde bedrijfscultuur ontstaan wat zichtbaar is in een laag ziekteverzuimpercentage.”

Wetgeving

Een gezonde organisatie levert voor het iedereen het meeste op. Absent Arbo werkt daarom altijd volgens de wet en de nieuwste eisen van het arbobeleid. Wij zijn op de hoogte van belangrijke wetswijzigingen en kunnen u daardoor optimaal van dienst zijn en begeleiden. U kunt altijd bij ons terecht bij onduidelijkheden over een wetgeving.

Privacy

Absent Arbo verricht haar werkzaamheden conform de geldende privacyregels. In dat kader zal Absent Arbo alleen die persoonsgegevens verwerken die noodzakelijk zijn voor een correcte en adequate uitvoering van haar dienstverlening. In het kader van de uitwisseling van persoonsgegevens van zieke medewerkers zal Absent Arbo alleen die gegevens verstrekking waartoe zij op grond van de wet en geldende regelgeving gerechtigd is.

Wijziging Arbowet

Op 1 juli 2017 zijn er wijzigingen in de Arbowet doorgevoerd. Dit is een belangrijke wetswijziging waarbij de betrokkenheid van medewerker en werkgever is versterkt. Tevens is er meer aandacht gekomen voor een preventieve aanpak van verzuim. Precies die zaken waar Absent Arbo zich al jaren hard voor maakt. Wij juichen deze nieuwe wet dan ook met harte toe. Dit neemt echter niet weg dat door deze wetswijziging een aantal ingrijpende zaken zijn veranderd, die impact hebben op het Arbobeleid van heel organisaties.

Dit zijn de belangrijkste punten uit de nieuwe wet:

  • Vergroten van de onafhankelijke positie van de bedrijfsarts
  • Meer zeggenschap voor de medewerker
  • Vergrote aandacht voor preventie
  • Verplicht basiscontract
  • Alertheid op beroepsziekten

Wilt u meer informatie? Download de gratis whitepaper.

Heeft u een vraag of wilt u kennismaken?
We staan klaar om u verder te helpen

024 - 344 4054
Contact Us
Vertrouwenspersoon
1 februari 2022
Lees verder
Corona maatregelen
1 januari 2022
Lees verder
Wijziging Arbowet
1 Juli 2017
Lees verder
WORKSHOP
'Psychische belasting bij millennials'
27 september 2018
Lees verder