Second Opinion

Een second opinion, elke werknemer heeft er door de gewijzigde Arbowet van 1 juli 2017 recht op. In de nieuwe wet krijgt de medewerker duidelijk meer rechten. Dat uit zich in het feit dat er een open spreekuur ingericht moet worden. Elke medewerker heeft in de nieuwe situatie het recht om een bedrijfsarts te zien of telefonisch te spreken, ook als daar nog geen verzuim aan ten grondslag ligt. Het consult is privé, de werkgever wordt hierover niet geïnformeerd.

Focus op preventie

Een van de wijzigingen in de nieuwe Arbowet, die aansluit op de focus op preventie is het wettelijk recht van werknemers op een second opinion, als men het niet eens is met het advies van de bedrijfsarts. De kosten van de second opinion worden gedragen door de werkgever. Uiteraard wordt de second opinion uitgevoerd door een andere bedrijfsarts.

 

Wilt u een second opinion?

Bent u opzoek naar een second opinion? Dan kunt u bij Absent Arbo terecht. Wij werken al jaren met de stelling dat preventief werken het allerbeste is voor elk bedrijf. Een gezonde organisatie levert per slot van rekening voor iedereen het meest op. We zijn dan ook gewoon om te werken volgens de nieuwe eisen die aan het arbobeleid worden gesteld.

Loopt u nog tegen onduidelijkheden aan, zoekt u advies of wilt u een second opinion? Neem contact met ons op, dan lopen we samen even alles door.

Heeft u een vraag of wilt u kennismaken?
We staan klaar om u verder te helpen

024 - 344 4054
Contact Us
Vertrouwenspersoon
1 februari 2022
Lees verder
Corona maatregelen
1 januari 2022
Lees verder
Wijziging Arbowet
1 Juli 2017
Lees verder
WORKSHOP
'Psychische belasting bij millennials'
27 september 2018
Lees verder