Conflictbemiddeling

Een conflict op de werkvloer, het komt vaker voor dan u misschien denkt. Uit ervaring blijkt dat ongeveer één derde van het verzuim voortkomt uit situaties waarin een andere dan medische oorzaak valt aan te wijzen. De oorzaak hiervan kan te maken hebben met verminderde motivatie of de persoonlijke sfeer.

Oorzaken van verzuim

Afgenomen motivatie, conflicten of pesterijen in relatie tot andere werknemers, verzuim kan verschillende oorzaken hebben. Deze problemen komen vaak pas aan het licht wanneer de verzuimconsulent er specifieke vragen over stelt. De consulenten van Absent Arbo zijn er op getraind dergelijke situaties te herkennen en er op behoedzame wijze mee om te gaan.

 

Onze objectieve status

Dat betekent dat wij met beide partijen om de tafel gaan zonder onze objectieve status te verliezen. Zeker wanneer het om een conflict gaat tussen een medewerker en de direct leidinggevende is een onpartijdige houding een voorwaarde om te kunnen bemiddelen. Ervaring leert ons dat vrijwel alle conflicten op korte termijn te bemiddelen zijn.

Loopt u tegen een conflictsituatie aan op het werk? We komen graag bij u langs voor een nader adviesgesprek.

Heeft u een vraag of wilt u kennismaken?
We staan klaar om u verder te helpen

024 - 344 4054
Contact Us
Vertrouwenspersoon
1 februari 2022
Lees verder
Corona maatregelen
1 januari 2022
Lees verder
Wijziging Arbowet
1 Juli 2017
Lees verder
WORKSHOP
'Psychische belasting bij millennials'
27 september 2018
Lees verder